Ο ''ΑΙΩΝ1922'' με ιστορία αιώνων ασχολείται αποκλειστικά με την κουλτούρα του Αυθεντικού χειροποίητου χαλιού. Ο πολύχρωμος κόσμος του Χειροποίητου χαλιού και η βαθιά γνώση μας, εξελίσσονται σε πάθος για αυτά τα ίδια τα χαλιά, αλλά και σε κοινωνική αλληλεγγύη για τους ανθρώπους που τα δημιουργούν. Το πάθος για τα χαλιά εκφράζεται με την απόλυτη αφοσίωση στην αυθεντική υψηλή ποιότητα των χαλιών, ταυτόχρονα με τον αποκλεισμό χωρίς εξαιρέσεις και συμβιβασμούς κάθε παρόμοιας εκτέλεσης χαμηλού κόστους.

Από την άλλη, ο ανταγωνισμός της αγοράς, μας υποχρεώνει να συμβαδίζουμε με τις τιμές αυτών των εμπορικών χειροποίητων χαλιών χαμηλού κόστους. Έτσι, αυτή η ποιοτική υπέρβαση, με την τιμολογιακή προσαρμογή, καταλήγει σε ένα αδιαφιλονίκητο "Overvalue for Money" για όλα τα χειροποίητα χαλιά μας. Η συλλογή μας είναι η πληρέστερη στην Ευρώπη, αφού φροντίζει γι' αυτό ένας ολόκληρος ξεχωριστός κόσμος. Η ποιοτική υπέρβαση οδηγεί υποχρεωτικά και στην επίσημη εξασφάλιση. Μία σειρά από Πιστοποιητικά και εγγυήσεις την επιβεβαιώνουν. Τέλος, υπάρχει η αναγνώριση για τα Αυθεντικά χαλιά "ΑΙΩΝ 1922" μέσα από πολλές διακρίσεις και βραβεία.

Ο ΑΙΩΝ1922, με την ποιοτική του υπέρβαση, εξελίχθηκε σε "case study" για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Indiana University της Αμερικής. Αυτή η ίδια ποιοτική υπέρβαση ήταν που διατήρησε τις εξαγωγές στην Ευρώπη, κατά την Οθωμανική περίοδο μέχρι την εγκατάσταση στην Ελλάδα το 1922.

Τα αυθεντικά χαλιά είναι σαν τα βιβλία. Δεν είναι πλέγμα νημάτων ούτε συρραμμένα φύλλα χαρτιού, έχουν ζωή, έχουν ιστορία, έχουν παράδοση. Το χειροποίητο χαλί είναι ένα προσωπικό έργο τέχνης. Ο δημιουργός του, περνάει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα της ζωής του, αφοσιωμένος στην ολοκλήρωση του έργου του, ενός μοναδικού αυθεντικού χαλιού.

Στο δυτικό κόσμο πολλοί παρομοιάζουν αυτή τη διαδικασία, με τη σχέση ενός καλλιτέχνη, ενός ζωγράφου, ενός γλύπτη με το έργο του. Σε αντίθεση, για το δημιουργό του Αυθεντικού χαλιού, που ζεί σε συνθήκες Ανατολής, χωρίς άλλα ενδιαφέροντα και χωρίς καν τη δυνατότητα για κοινωνική ζωή, το ενδιαφέρον του είναι τόσο αποκλειστικό και τόσο μοναδικό, ώστε δεν ξεχωρίζει ο δημιουργός από το δημιούργημα, αλλά αποτελούν μία ενότητα.

Έτσι, το κάθε χαλί δεν είναι μόνο ένα προϊόν, είναι μια προσωπική ιστορία, μια πνευματική διαδρομή, μια καταγραφή καθημερινής ζωής, θρησκείας και φαντασίας. Λέμε ότι το αυθεντικό χειροποίητο χαλί είναι ζωντανό, έχει ζωή, αυτήν που έζησε και ονειρεύτηκε για μεγάλο διάστημα ο δημιουργός του, αυτήν που διηγήθηκε και άφησε πάνω στο χαλί.

Είμαστε ένας οργανισμός, πολυφυλετικός και πολυπολιτισμικός, όπου συμμετέχουν άνθρωποι από αναρίθμητες φυλές και πάνω από πενήντα εθνότητες. Το χειροποίητο χαλί ενώνει όλους τους ανθρώπους, που εργάζονται για αυτό, σε Ανατολή και Δύση, σε μία παγκόσμια οντότητα, που συγκροτούν την εθνότητα των ανθρώπων του χειροποίητου χαλιού. Αυτός ο πολύχρωμος κόσμος έχει έναν κοινό παρανομαστή, την αγάπη για το χειροποίητο χαλί, και προκαλεί απροσδόκητες συναρτήσεις:

  • Έτσι, συγκοινωνούν, ο απλοϊκός βοσκός από το Θιβέτ, που πωλεί το τρίχωμα των ζώων του ώστε να γίνει νήμα για χαλιά, με τον εξεζητημένο πωλητή ενός πολυτελούς καταστήματος χειροποίητων στη Νέα Υόρκη.
  • Επίσης, συσχετίζονται, ο φημισμένος δημιουργός/καλλιτέχνης χαλιών στο Tabriz της Περσίας και η διανοούμενη έφορος Μουσείου Τέχνης στο Παρίσι.
  • Όπως στην ίδια θεωρητική δικτύωση, συναντώνται ο φανατικός μουσουλμάνος Taliban, προμηθευτής βοτάνων για χαλιά στο Mazar-I-Shariff του Αφγανιστάν, με τον κοσμοπολίτη συλλέκτη χαλιών που ζει στη Ζυρίχη.

Αντίστοιχες συναρτήσεις συναντάμε και στις άλλες καλές τέχνες π.χ. οι άνθρωποι των εικαστικών (ζωγράφοι, σχεδιαστές, γκαλερίστες) ή οι άνθρωποι του θεάτρου (από τον ηθοποιό, τον σκηνογράφο μέχρι την ταξιθέτρια) και το κοινό. Έτσι λοιπόν, αυτός ο κόσμος του χειροποίητου χαλιού, είναι ένας απέραντος, όπως η Τέχνη κόσμος, και δεν έχει καμία απολύτως σχέση, με τις όποιες, ακόμα και ποιοτικές, βιομηχανίες χαλιών.

Η τέχνη του χειροποίητου χαλιού, με την αδιάκοπη εξαγωγική παρουσία μας στις Ευρωπαϊκές αγορές, για τουλάχιστον τρεις αιώνες, έγινε η κουλτούρα μας. Η ενασχόληση με την παραγωγή του χαλιού στην Καππαδοκία, για αλλεπάλληλες γενιές, μας κληροδότησε την παράδοση. Η εμπειρία μας στα χαλιά, που ξεκινά το 18ο αιώνα, διαμορφώθηκε σε γνώση και έγινε αυτή η ίδια η πολύτιμή μας τέχνη.

Ταξιδεύουμε ασταμάτητα, σε τόπους μακρινούς και προσεγγίζουμε χώρους δυσπρόσιτους. Συλλέγουμε, όλοι εμείς αυτοπροσώπως, εμπειρίες, ιστορίες και αισθήσεις από ποιοτικά, Αυθεντικά χαλιά. Ανακαλύπτουμε καινούργιες, διαφορετικές δημιουργίες από καλλιτέχνες και επιλέγουμε χαλί-χαλί, τις πιο ιδιαίτερες και πιο ξεχωριστές, που αναπαριστούν τους θρύλους, την ιστορία, τον πολιτισμό, τους συμβολισμούς και τις παραδόσεις κάθε μιας από αυτές τις φυλές και εθνότητες.

Η μακρόχρονη εμπειρία και η σημαντική γνώση στην επιλογή του χαλιού, έγινε η αξεπέραστη αρετή μας, το επαγγελματικό μας χάρισμα, το συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Έτσι κερδίσαμε και το Διεθνές Βραβείο “Carpet Expertise in Hand-made Works of Art”, που πιστοποιεί την τεχνογνωσία και τη σημαντική εμπειρία μας.

Παράλληλα με την κοινωνική μας αλληλεγγύη στην Ελλάδα, αφοσιωθήκαμε και στην αντίστοιχη για τις χώρες καταγωγής των χαλιών. Επειδή εκεί οι άνθρωποι λειτουργούν με το συναίσθημα και όχι με το συμφέρον, η προσπάθεια αυτή μας καθιέρωσε ως τους πλέον σημαντικούς αγοραστές.

Πρακτικά, όλοι εμείς βοηθούμε οικονομικά τους δημιουργούς της Ανατολής και συνεισφέρουμε στη βελτίωση των εκεί συνθηκών, με στήριξη για την απόκτηση εξοπλισμού στα επαγγελματικά σχολεία, με παροχή υποτροφιών για σπουδές σε άξιους νέους, μέχρι και τη χορήγηση οικοσκευής, σύμφωνα με τα εκεί έθιμα, σε κάθε ικανή υφάντρα μας, που παντρεύεται. Με σκοπό την τιμητική αναγνώριση αυτών των κοινωνικών παροχών, η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση...

Καταστήματα

Καταστήματα

(Έναντι "ΥΓΕΙΑ")
210-6231300
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 15:00
Τρ. 10:00 - 21:00
Τε. 10:00 - 15:00
Πέ. 10:00 - 21:00
Πα. 10:00 - 21:00
Σά. 10:00 - 17:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
(και Αθανασίου Διάκου)
210-9703432
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 15:00
Τρ. 10:00 - 21:00
Τε. 10:00 - 15:00
Πέ. 10:00 - 21:00
Πα. 10:00 - 21:00
Σά. 10:00 - 17:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
Καλέστε μας δωρεάν στο 800-11-1922-0, για οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από τα χαλιά!
custserv@aion1922.com
After Sales Service
210 3000500 (10:00 - 16:00), εκτός Σαββάτου
Copyright © 2018 Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922
 

Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922: Ο κόσμος της πιστοποιημένης ποιότητας στα χειροποίητα χαλιά και κιλίμια. 

Η μεγαλύτερη και πληρέστερη συλλογή αυθεντικών χαλιών στην Ευρώπη. Χαλιά σε άπειρα σχέδια, χρώματα, αλλά κα σε κάθε πιθανή και απίθανη διάσταση.
 
Καταστήματα χαλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χιλιάδες αυθεντικά χαλιά ΑΙΩΝ 1922!

 

Επισκέπτες All Time

6150319
Τώρα OnLine: 567