Τα Αυθεντικά χειροποίητα χαλιά, σε αντίθεση με τα χαλιά μηχανής ή τις μοκέτες, δεν χρειάζονται κάθε χρόνο καθαρισμό από Ταπητοκαθαριστήριο. Είναι απόλυτα αρκετή μία φορά κάθε τρία έως πέντε χρόνια, ανάλογα με την επιβάρυνση που δέχονται, αλλά με την προυπόθεση ότι τα φροντίζουμε και τα περιποιούμαστε ανελλιπώς. Στα Αυθεντικά χαλιά, τα νήματα από τα οποία φτιάχνονται δεν είναι συνθετικά ούτε προέρχονται από βιομηχανικό κλωστήριο, ώστε να είναι ομοιογενή και να αντιδρούν όμοια στο νερό. Τα νήματα για ένα Αυθεντικό χαλί προετοιμάζονται με το χέρι και είναι ανομοιογενή και έτσι αντιδρούν διαφορετικά το καθένα στο νερό. Έτσι, στα χειροποίητα πρέπει να αποφεύγεται κάθε χρήση νερού, εάν δεν ξέρουμε επιβεβαιωμένα συγκεκριμένη περιοχή προέλευσης κάθε χαλιού και επιπλέον με απόλυτη ακρίβεια την ποιότητα του μαλλιού που χρησιμοποιήθηκε.

Υπάρχουν πολλά αξιόπιστα ταπητοκαθαριστήρια σε όλη την Ελλάδα. Όμως ο καθαρισμός των χειροποίητων γίνεται με μεθόδους διαφορετικές από εκείνες των χαλιών μηχανής, στα οποία τα περισσότερα ταπητοκαθαριστήρια έχουν μεγάλη εμπειρία. Κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό, αφού τα χειροποίητα, στο γενικό σύνολο χαλιών και μοκετών, που επεξεργάζονται αποτελούν ένα μονοψήφιο εξαιρετικά ελάχιστο ποσοστό. Συνήθως από αυτό το μικρό ποσοστό αποκομίζουν και την αντίστοιχη περιορισμένη εμπειρία στα χειροποίητα χαλιά. Σαφώς και υπάρχουν ταπητοκαθαριστήρια εξειδικευμένα στα χειροποίητα χαλιά, με πολύχρονη παράδοση και αξιόπιστες υπηρεσίες. Όμως, όλα αυτά δεν είναι αρκετά για να μας εξασφαλίσουν τον ποιοτικό καθαρισμό χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα στο χαλί μας. Πρέπει από μόνοι τους στο κάθε συγκεκριμένο χειροποίητο να υπάρχει η αντίστοιχη προσωπική διασφάλιση επιτυχούς αποτελέσματος.

Έτσι, πριν αναθέσετε τον καθαρισμό ενός χειροποίητου χαλιού, θα πρέπει να λάβετε προηγουμένως ρητή διαβεβαίωση ότι το χαλί σας θα καθαρισθεί χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Δυστυχώς, πολλές φορές η τεχνική απειρία και η επαγγελματική ανεπάρκεια καλύπτονται εκ των υστέρων από τη φθηνή και εύκολη δικαιολογία του ότι "φταίει το χαλί". Κανένα χειροποίητο χαλί και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι “υπεύθυνο” για προβλήματα που παρουσιάστηκαν μετά την επέμβαση (με τις όποιες ενέργειες) για τον καθαρισμό του. Απλά, κάθε χειροποίητο, ανάλογα με την καταγωγή του, την ποιότητα του μαλλιού, ή μεταξιού και το σημαντικότερο τις ιδιαίτερες επεξεργασίες τελικού φινιρίσματος αποτελεί και μια ξεχωριστή κατηγορία από μόνο του. Άρα, απαιτείται βαθειά και ειδικευμένη γνώση, ώστε να εφαρμόζεται κατά περίπτωση και η αντίστοιχη μεθοδολογία στον καθαρισμό του.

Συμπερασματικά, πρέπει να επιμείνετε στο όποιο ταπητοκαθαριστήριο αποτανθείτε, ώστε να σας διαβεβαιώσει ξεκάθαρα, ότι μπορεί να καθαρίσει το χειροποίητο χαλί σας, χωρίς να του δημιουργήσει κανενός είδους, μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Κυρίως ότι αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη σε αντίθετη περίπτωση. Εάν δε βρείτε το ανάλογο ειδικευμένο καθαριστήριο χειροποίητων χαλιών με αξιόπιστη διαβεβαίωση, που να σας καλύπτει απόλυτα, τότε αποτανθείτε σε εμάς. Θα σας λύσουμε το πρόβλημα.

Για αυτή την περίπτωση τα καταστήματα ΑΙΩΝ1922 αναλαμβάνουν την περιποίηση και τον καθαρισμό αποκλειστικά και μόνον των Αυθεντικών χαλιών ΑΙΩΝ1922. Η εργασία αυτή δεν είναι κερδοσκοπική, αλλά στοχεύει στην απόλυτη εξυπηρέτηση των πελατών που προσφέρει το ΑΙΩΝ1922 After Sales Service. Προϋπόθεση η παράδοση και παραλαβή των χαλιών στα Καταστήματα ΑΙΩΝ1922, με οπωσδήποτε προηγούμενη την απαραίτητη τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό 210-3000500 από 10:00-16:00 (εκτός Σαββάτου) για διαδικαστικούς λόγους της τιμολόγησης και της διακίνησης. Ισχύει από 01/05/2020 – 31/08/2020.

Υπάρχουν τρεις κατηγορίες τιμολόγησης για ολόκληρο το χαλί *: 

 

Μάλλινα

Μαλλομέταξα

Μεταξωτά (ζωικά ή φυτικά)

μέχρι 2,5

€24

€36

€48

μέχρι 4,00 

€40

€60

€80

μέχρι 6,0

€60

€90

€120

άνω των 6,0

€80

€120

€160

 *Δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Η τιμή περιλαμβάνει το στεγνό καθάρισμα των χαλιών με απόλυτα παραδοσιακό, οικολογικό τρόπο, από τεχνίτες της Ανατολής, χωρίς βοήθεια από βιομηχανικές εγκαταστάσεις ή από την εμπλοκή χημείας. Επιπρόσθετα, περιλαμβάνει την γενική περιποίηση του χαλιού, που οφείλεται σε φυσιολογική φθορά. Δεν περιλαμβάνει συντήρηση σε ρέλια, κρόσια, αποχρωματισμούς, αφαίρεση τοπικών λεκέδων ή επισκευές από φαγώματα, τρύπες, ζημιές από νερά ή κατοικίδια (σχετικά άρθρα: α)κρόσια και ρέλια β)λεκέδες, ξέβαμα κ.λ.π.).

Εφόσον απαιτείται κάποια τέτοια αποκατάσταση, χρεώνεται ξεχωριστά : Το χαλί με κάποιο από τα ανωτέρω ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα, αφού ελεχθεί προσεκτικά, με βάση τις ώρες που χρειάζεται ο ειδικευμένος τεχνίτης για την αποκατάστασή του, ανακοινώνεται το ακριβές κόστος στον πελάτη και εφόσον το αποδεχθεί και το πληρώσει, προχωρούν οι εργασίες. Σημειωτέον, ότι οι ώρες του τεχνίτη πληρώνονται, ανεξάρτητα από το επιτυχές ή όχι αποτέλεσμα. Ειδικά για τις περιπτώσεις λεκέδων σε εξαιρετικά ευαίσθητες κατηγορίες (υψηλής ποιότητας) χαλιών και κυρίως των αποχρωματισμών (από νερό ή ήλιο κ.λ.π.), η προσπάθεια αποκατάστασης μπορεί (αν και εντελώς σπάνια) να διογκώσει το πρόβλημα αντί να το θεραπεύσει. Γι’ αυτές, όπως και για κάθε άλλη ανάλογη περίπτωση, η εταιρεία δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το αποτέλεσμα της εργασίας. Άλλωστε, η όλη απόλυτα εξειδικευμένη προσπάθεια από τους πλέον έμπειρους τεχνίτες αποτελεί μια εντελώς μη κερδοσκοπική παροχή, που αφορά αποκλειστικά και μόνον τα δικά μας χαλιά.

Ο ΑΙΩΝ1922 δεν έχει κανένα απολύτως οικονομικό όφελος από την περιποίηση ούτε από τις εργασίες αυτές, με μόνη προσδοκία την ολοκληρωμένη ικανοποίηση των πελατών του.

Για τις περιπτώσεις μη αυθεντικών χειροποίητων χαλιών, όπως τα μοντέρνα χαλιά Handtufted & Shaggy, επειδή οι τεχνίτες μας δεν έχουν αντίστοιχη εμπειρία, μπορούμε να προτείνουμε αξιόπιστα ταπητοκαθαριστήρια. Όμως, ευτυχώς υπάρχει πάντοτε και η επιλογή της "Απόσυρσης" χαλιών μηχανής, που φέτος, ειδικά και αποκλειστικά για τους πελάτες μας, επεκτείνεται και για τις ανωτέρω κατηγορίες μοντέρνων χειροποίητων χαλιών Handtufted και Shaggy. Επιλογή που αποδεικνύεται απόλυτα συμφέρουσα, αφού τα αποσυρόμενα χαλιά υπολογίζονται σε τιμή (€50/m2),που δεν απέχει από την τιμή αγοράς τους, ενώ ταυτόχρονα αποφεύγετε και το κόστος καθαρισμού. Δηλαδή τελικά ο καθαρισμός αυτών των κατηγοριών μοντέρνων χαλιών είναι οικονομικά εντελώς ασύμφορος. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες στην ενότητα "Απόσυρση χαλιών".

Όλες οι προσπάθειές μας, κατατείνουν στην πλήρη ικανοποίηση και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του κάθε πελάτη, τόσο κατά την αγορά όσο και στην αποκατάσταση από ενδεχόμενο “ατύχημα”.  Η προσεκτική χρήση και στην βάση αυτής η περιποίηση και η φροντίδα ενός αυθεντικού χειροποίητου, προσδιορίζει και εξασφαλίζει την αντοχή και την χρηστικότητά του για ΑΙΩΝΕΣ. Ένα αυθεντικό χειροποίητο και μάλιστα από τις συλλογές "ΑΙΩΝ1922", (που προυποθέτουν σχολαστική επιλογή από τους πλέον έμπειρους ανθρώπους τους), έχει διασφαλισμένη τόσο την απόλυτη αξιοπιστία στην ποιότητα όσο και την έγκυρη πιστοποίησή της. Αποτελεί τελικά την σίγουρη τοποθέτηση χρημάτων σε ένα αξιόλογο αυθεντικό χειροτέχνημα, ουσιαστικά μια επένδυση με ασφαλείς προοπτικές για σοβαρές οικονομικές αποδόσεις στο μέλλον. Επιπλέον, προσφέρουν την υπερήφανη κληροδότηση ενός οικογενειακού κειμηλίου υψηλής πνευματικής αξίας και κύρους στις επόμενες γενιές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο ΑΙΩΝ1922 διαθέτει ειδικό τμήμα “After Sales Service”, τηλέφωνο 210 3000500 (10:00 – 16:00, εκτός Σαββάτου), που είναι το μόνο αποκλειστικά αρμόδιο για οποιαδήποτε θέμα ενδεχομένως προκύψει μετά την αγορά. Το τμήμα After Sales Service και τα ανάλογα άρθρα στην ιστοσελίδα μας, είναι τα μοναδικά υπεύθυνα για γραπτές συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τα αγορασθέντα χαλιά. Κάθε επίκληση προφορικών συμβουλών ή διαβεβαιώσεων από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, θεωρείται ανυπόστατη και δεν δεσμεύουν την εταιρεία.

Για να έχετε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση, μην περιορίζεστε μόνο σε αυτό το άρθρο. Ανατρέξτε σε όλα τα άρθρα που αναφέρονται σε συμβουλές φροντίδας. Μόνο έτσι θα έχετε μια αποτελεσματική γνώση της φροντίδας των χειροποίητων χαλιών.


Καταστήματα

Καταστήματα

(Έναντι "ΥΓΕΙΑ")
210-6231300
kifisias@aion1922.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 20:00
Τρ. 10:00 - 20:00
Τε. 10:00 - 20:00
Πέ. 10:00 - 20:00
Πα. 10:00 - 20:00
Σά. 10:00 - 18:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
(και Αθανασίου Διάκου)
210-9703432
poseidonos@aion1922.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 20:00
Τρ. 10:00 - 20:00
Τε. 10:00 - 20:00
Πέ. 10:00 - 20:00
Πα. 10:00 - 20:00
Σά. 10:00 - 18:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
Καλέστε μας δωρεάν στο 800-11-1922-0, για οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από τα χαλιά!
custserv@aion1922.com
After Sales Service
210 3000500 (10:00 - 16:00), εκτός Σαββάτου
Copyright © 2018 Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922
 

Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922: Ο κόσμος της πιστοποιημένης ποιότητας στα χειροποίητα χαλιά και κιλίμια. 

Η μεγαλύτερη και πληρέστερη συλλογή αυθεντικών χαλιών στην Ευρώπη. Χαλιά σε άπειρα σχέδια, χρώματα, αλλά κα σε κάθε πιθανή και απίθανη διάσταση.
 
Καταστήματα χαλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χιλιάδες αυθεντικά χαλιά ΑΙΩΝ 1922!

 

Επισκέπτες All Time

6246552
Τώρα OnLine: 816