Τα χειροποίητα χαλιά πρέπει να συντηρούνται και να καθαρίζονται αποκλειστικά και μόνον από εξειδικευμένα στα χειροποίητα χαλιά ταπητοκαθαριστήρια μια φορά κάθε τρία έως πέντε χρόνια, με την προυπόθεση της δικής μας συνεχούς φροντίδας και περιποίησης. Αν παρ' όλα αυτά, αλλά με την απόλυτη δική σας ευθύνη επιθυμείτε έναν καθαρισμό από εσάς κατ'οίκον προτείνουμε τις παρακάτω μεθόδους, όπου και χρησιμοποιούνται όπως περιγράφονται και τοπικά ανάλογα με το είδος του λεκέ, χωρίς όμως, να μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε για επιτυχή αποτελέσματα.
 
1. Διάλυμα απορρυπαντικού: ένα κουταλάκι ουδέτερου απορρυπαντικού (πλυντηρίου, πράσινο σαπούνι, απορρυπαντικό για μάλλινα) διαλυμένο σε ¼ λίτρου χλιαρό νερό. Κάνετε σαπουνάδα και χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα, τη βρέχετε και την τινάζεται να φύγει το νερό, παίρνετε τον αφρό και βουρτσίζετε το χαλί σε μία κατεύθυνση, στη φορά του πέλους. Για να το ξεπλύνετε γεμίστε μια λεκάνη με κρύο νερό , χρησιμοποιείτε πάλι μια μαλακή βούρτσα την οποία βρέχετε συχνά, τινάζετε και περνάτε το χαλί ώστε να ξεπλυθεί το σαπούνι. ‘Όταν τελειώσετε, το αφήνετε στο πάτωμα να στεγνώσει (2-3 ημέρες) και δεν το πατάτε. (Δεν μουσκεύουμε το χαλί, προσέχουμε μην ποτίσει από το νερό. Η εφαρμογή είναι αποκλειστικά για ελεγμένα ανεξίτηλα χρώματα)
 
2. Διάλυμα άσπρου ξυδιού: 3 μέρη χλιαρού νερού με 1 μέρος άσπρο ξύδι. Αν το χαλί σας είναι αρκετά λερωμένο, αυξήστε τη δόση άσπρου ξυδιού, δηλ. 3 νερό – 2 ξύδι. Ισχύει η εφαρμογή με μια μαλακή βούρτσα που βουτάμε στο διάλυμα και τινάζουμε ώστε να μην «μουλιάσουμε» το χαλί, απλά βουρτσίζουμε απαλά την επιφάνεια σε μία κατεύθυνση, στη φορά του πέλους. Αφήνουμε το χαλί στο πάτωμα (2-3 ημέρες) να στεγνώσει και προσέχουμε να μην πέφτει πάνω του το φως του ήλιου για να μην «κόψει» με το χρώμα του, λόγω του ξυδιού και δεν το πατάμε.
 

 3. Αδιάλυτη καθαρή βενζίνη (η απλή βενζίνη για τα ρούχα). Βρέχουμε ένα βαμβακερό πανί απευθείας από το μπουκάλι και σκουπίζουμε την επιφάνεια του χαλιού με το πανί σε μια κατεύθυνση, στη φορά του πέλους. Αφήνουμε το χαλί στο πάτωμα για λίγη ώρα με τα παράθυρα ανοιχτά ώστε να καθαρίσει από τη μυρωδιά της βενζίνης.

Λεκέδες στο χαλί; Χρήσιμα μυστικά για την αντιμετώπισή τους.

Την κακιά στιγμή δεν μπορείτε να την αποφύγετε. Όμως, το πρόβλημα είναι, ότι όταν συμβεί η “κακιά στιγμή” , δηλαδή το ατύχημα, επικρατεί σχεδόν πάντοτε ο πανικός και όχι η εντελώς απαραίτητη ηρεμία για την εκτέλεση των όποιων οδηγιών. Πρέπει υποχρεωτικά κάθε κίνηση, από τις πολλές που απαιτούνται, να είναι με εξαιρετικά σχολαστική επιμέλεια, απόλυτα αναγκαία για τον μη επαγγελματία. Επίσης, οι όποιες συμβουλές ή οδηγίες, προυποθέτουν το χειροποίητο χαλί να είναι σχετικά καθαρό. Το πλέον σημαντικό, είναι να μην προυπάρχουν εμφανείς ή και αφανείς λεκέδες, κοντά σε εκείνον που θέλουμε να καθαρίσουμε. Σε μια τέτοια περίπτωση, μπορεί να έχουμε μια ανεπιθύμητη ”χημική ένωση” των παλιών λεκέδων με το υλικό που χρησιμοποιούμε για τον πρόσφατο, και έτσι να αναδειχθούν πρόσθετα προβλήματα. Γι’ αυτό, συνήθως κάθε προσπάθεια άμεσης ερασιτεχνικής αντιμετώπισης, μπορεί να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα, από εκείνα που πιθανόν θα “θεραπεύσει”. Πάντοτε, η εμπειρία και η σύνεση επιβάλουν την σύσταση να αποτανθούμε στον ειδικό επαγγελματία, που θα έχει και την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Δεν είναι σημαντικό, μόνο το όποιο διάλυμα λευκού ξυδιού ή άλλου υλικού. Είναι σημαντικότερη η ασκούμενη πίεση, η τριβή στο χαλί, η ποσότητα του διαλύματος και ο χρόνος παραμονής του, πάνω στο χαλί, καθώς και κυρίως ο τρόπος στεγνώματος. Κάθε ένα από αυτά, είναι εξίσου καθοριστικό. Πρέπει η εκτέλεση κάθε μιας από αυτές τις εργασίες να γίνεται απόλυτα σωστά και με λεπτομέρεια, αλλιώς θα έχουμε αρνητικά αποτελέσματα. Είναι ακριβώς όπως ένα δηλητήριο, στα χέρια ενός γιατρού θεραπεύει με τις επιστημονικά σωστές δοσολογίες, ενώ αντιθέτως στα χέρια κάποιου ημιμαθούς ενδέχεται να σκοτώσει.

Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορεί κανείς να εμποδίσει τον “ερασιτέχνη” να αναλάβει την “θεραπεία”, με την εντελώς απόλυτη ευθύνη του. Για την περίπτωση που θέλετε να διακινδυνεύσετε, καλό θα είναι να γνωρίζετε κάποιους βασικούς τρόπους καθαρισμού λεκέδων τους οποίους μπορείτε, εάν επέμβετε άμεσα να αντιμετωπίσετε. Είναι αποτελεσματικότερη και αναγκαία από εσάς η άμεση αντιμετώπιση των λεκέδων, αλλιώς θα πρέπει να γνωρίζετε ότι για σοβαρούς ή παλιούς λεκέδες πρέπει απαραίτητα να απευθύνεστε πάντα σε ειδικούς. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε εάν τα χρώματα του χαλιού σας είναι ανεξίτηλα. Θα το διαπιστώσετε μουσκεύοντας ένα άσπρο πανί και τρίβοντάς το στην άκρη του χαλιού σας. Αν δεν χρωματιστεί, καθαρίστε από την άκρη προς το κέντρο του λεκέ και προς τη φορά του πέλους κι όχι τρίβοντας ή ανακατεύοντας την επιφάνεια του λεκέ γιατί έτσι επεκτείνεται. Δυσάρεστη εξέλιξη, που συνήθως δεν μπορούν να αποφύγουν οι “ερασιτέχνες”.

 

ΛΕΚΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

Αλκοόλ, Αίμα, Καφές, Αναψυκτικά Απορροφητικό πανί – Διάλυμα ουδέτερου απορρυπαντικού (χωρίς χημικά) ή λευκού ξυδιού
Μαστίχα, Σοκολάτα, Αυγό, Λίπη, Φρούτο  Ξύστε με κουτάλι. Διάλυμα ουδέτερου απορρυπαντικού (χωρίς χημικά) ή λευκού ξυδιού
Κόλλα Ξύστε με κουτάλι. Οινόπνευμα άσπρο
Σάλτσα, Παγωτό, Εμετός Αφαιρέστε με κουτάλι. Διάλυμα ουδέτερου απορρυπαντικού (χωρίς χημικά) ή λευκού ξυδιού
Μπογιές  Αφαιρέστε με κουτάλι. Υγρό στεγνοκαθαριστηρίου
Γάλα  Απορροφητικό πανί. Βενζίνη ή υγρό στεγνοκαθαριστηρίου
Λάδια  Απορροφητικό πανί. Βενζίνη ή υγρό στεγνοκαθαριστηρίου
Ούρα, ακαθαρσίες Αφαιρέστε με κουτάλι. Απορροφητικό πανί. Διάλυμα ουδέτερου απορρυπαντικού (χωρίς χημικά) ή λευκού ξυδιού

 

 

Σημείωση: Ποτέ δεν ρίχνουμε απευθείας πάνω στο χαλί τα διαλύματα απορρυπαντικού ή ξυδιού, πάντα ελέγχουμε την ποσότητα του υγρού χρησιμοποιώντας μια μαλακή βούρτσα που συγκρατεί μετά το τίναγμα ελάχιστη υγρασία, και φυσικά τη βενζίνη και το οινόπνευμα, για τα οποία χρησιμοποιούμε πάντα ένα βαμβακερό ύφασμα που συγκρατεί μόνο το «σπίρτο» της καθαριστικής τους δύναμης μιας και όλο το μη χρηστικό χημικό υγρό τους έχει εξατμιστεί. Αν ο λεκές δεν απομακρυνθεί με την πρώτη εφαρμογή μην επαναλάβετε ξανά και ξανά γιατί μπορεί να προκαλέσετε αποχρωματισμούς και φθορά στην ύφανση. Δυστυχώς, σχεδόν πάντα, οι “ερασιτέχνες” επιμένουν με επαναληπτικές κινήσεις και προκαλούν τις δυσάρεστες εξελίξεις. Ζητήστε οπωσδήποτε τη γνώμη των ειδικών. 

Επιπλέον, είναι σχεδόν αδύνατον να διασφαλιστεί, από μη επαγγελματία, η ακριβώς αναγκαία ποσότητα του όποιου διαλύματος, ο ακριβής χρόνος παραμονής του στο χαλί, ο κατά περίπτωση διαφορετικός τρόπος στεγνώματος κ.ο.κ. Αν έστω και μία από τις φάσεις αυτές ξεφύγει χρονικά ή ποσοτικά, ακόμα και κατ’ ελάχιστον, θα είναι εντελώς συμπτωματικό το απίθανο ενδεχόμενο για επιτυχές αποτέλεσμα. Το γεγονός, ότι κάποια “επέμβαση” ήταν αποτελεσματική σε συγκεκριμένο χειροποίητο, δεν σημαίνει ότι θα έχει το ίδιο θετικό αποτέλεσμα και σε ένα άλλο. Τα μη αυθεντικά χειροποίητα (με νήματα από κλωστήριο και εμπλοκή χημείας στο φινίρισμα), είναι πιο εύκολα στην συντήρησή τους, γιατί δεν έχουν τις ιδιαιτερότητες του αυθεντικού στην ποικιλόμορφη ατελή κλωστοποίηση. Αντίστοιχα, αποκλείεται για λόγους μείωσης του κόστους, η φυσική (organic) επεξεργασία φινιρίσματος αποκλειστικά και μόνο με βότανα και άλλα φυτικά υλικά, που ακολουθείται στα αυθεντικά. Αντ' αυτής, χρησιμοποιούνται φθηνά χημικά με τις ενδεχόμενες βλαβερές συνέπειες για την υγεία μας και το περιβάλλον. Παρά την αδιαφιλονίκητη χειροποίητη ύφανση, το νήμα από βιομηχανικό κλωστήριο και η χημική επεξεργασία, υπερτερούν απόλυτα στην συνολική εκτέλεση, ώστε τα χειροποίητα αυτά δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν πραγματικά. Γι αυτό το λόγο δεν έχουν (όπως ακριβώς και τα μηχανοποίητα), καμία απολύτως προοπτική μελλοντικής αξίας.

Αντίθετα, σε κάθε ένα αυθεντικό, πέραν της οικονομικής προοπτικής, υπάρχει η αντίστοιχη της περήφανης κληροδότησης στις επόμενες γενεές, ενός οικογενειακού κειμηλίου υψηλής πνευματικής αξίας και κύρους. Ειδικά τα αυθεντικά χειροποίητα χαλιά που προέρχονται από τις επιβεβαιωμένα έμπειρες και αξιόπιστες επιλογές "ΑΙΩΝ1922" με την διασφαλισμένη αντίστοιχα πιστοποίηση, αναβαθμίζουν το επίπεδο της κληροδότησης προσδίδοντας επιπλέον κύρος ενώ εξασφαλίζουν παράλληλα προοπτικές σοβαρής οικονομικής απόδοσης στο μέλλον.

Εδώ, πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι όλα τα χειροποίητα χαλιά δεν έχουν τις ίδιες αντοχές στην χρήση και στον χρόνο. Από την στιγμή που θα διαπιστώσουμε και θα αποδεχθούμε ότι υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες υφάντες ή υφάντριες χειροποίητων χαλιών στις χώρες της Ανατολής, πρέπει να αναλογισθούμε ότι κάθε ένας από αυτούς είναι και ένα διαφορετικό “εργοστάσιο”, κάνοντας μια αναγωγή στα βιομηχανικά χαλιά μηχανής. Εκεί, (στα χαλιά μηχανής) οι ποιότητες είναι διακριτές, έχουν να κάνουν βασικά με την ποιότητα της α’ ύλης που χρησιμοποιήθηκε και το βάρος της ανά τ.μ., που πολλές φορές παραπέμπει και στην αντίστοιχη πυκνότητα. Επίσης, το σύγχρονο ή πεπαλαιωμένο μηχάνημα, καθορίζει την παραγωγικότητα και επηρεάζει άμεσα το κόστος. Στα χαλιά μηχανής υπάρχει μια απόλυτη συνέπεια των τριών αναφερομένων στοιχείων υπολογισμού του κόστους με την τελική τιμή.

Εντελώς αντίθετα, στα προσωπικά χειροτεχνήματα, όπως τα χειροποίητα χαλιά υπάρχει η πλήρης ανακολουθία, στις άπειρες και διαφορετικές μεθόδους ύφανσης και φινιρίσματος. Επιπλέον, στις αναρίθμητες, ανόμοιες ποιότητες α’ ύλης (μαλλί-μετάξι) που χρησιμοποιήθηκαν, και μάλιστα με διαφορετικό το επίπεδο της προηγούμενης (πριν την ύφανση) επεξεργασίας, της κάθε μιας από αυτές. Αποτέλεσμα όλων αυτών των ετερόκλητων και ανεξέλεγκτων προδιαγραφών είναι να κυριαρχεί μια απόλυτη αναντιστοιχία ποιοτήτων, κόστους και αντοχών. Αν τώρα προσθέσουμε, ότι σε κάθε μια αυθεντική κατηγορία, έχουμε δύο έως τρείς, διαφορετικής υφής αντιγραφές της, (σε σχέση με την χώρα που παράγει τα αντίγραφα για την μείωση του κόστους, ή σε συνδυασμό με το βαθμό νόθευσης της α’ ύλης ή σχετιζόμενη με την εργασία από εντελώς άπειρους τεχνίτες χαμηλού κόστους), φτάνουμε σε ένα κυριολεκτικά ατελείωτο αριθμό διαφορετικών κατηγοριών σε συνάρτηση με την τελική τιμή.

Πέραν της συνάρτησης με την τελική τιμή, το πιο σημαντικό είναι, ότι πρέπει κατά την επιλογή τους στα αγοραζόμενα χειροποίητα χαλιά να συμπίπτει με την σκοπούμενη χρήση απαραιτήτως και η αντίστοιχη διασφαλισμένη αντοχή τους. Για να γίνουν κατανοητές οι διαφορές αντοχών της κάθε κατηγορίας χειροποίητων χαλιών ως προς την χρήση, πρέπει να σημειώσουμε, ότι αναλογικά στις επαγγελματικές μοκέτες ξενοδοχείων χρησιμοποιούνται διαφορετικές ποιότητες ανάλογα με την χρήση, ώστε να εξασφαλίζουν την κατά περίπτωση αναγκαία αντοχή. Έτσι, άλλη κατηγορία μοκετών έχουν στους διαδρόμους και κοινόχρηστους χώρους και άλλη στα δωμάτια. Στις υψηλές κατηγορίες ξενοδοχείων, οι ανάγκες υποχρεώνουν, ώστε οι σουίτες να διαθέτουν χαλιά ξεχωριστής πολυτέλειας αλλά εξαιρετικά περιορισμένης αντοχής.

Αντίστοιχα και στα χειροποίητα τα πολυτελή μεταξωτά κ.λ.π., δεν προσφέρονται για συχνή ή σκληρή χρήση, γιατί θα φθαρούν πολύ γρήγορα παρά το υψηλότατο κόστος τους. Πολλοί πελάτες αγοράζουν ένα πολυτελές αλλά ευαίσθητο χαλί για συχνή ή σκληρή χρήση, αδιαφορώντας για το γεγονός της γρηγορότερης φθοράς του. Επίσης, πολλοί πελάτες αγοράζοντας ένα χειροποίητο σε προσιτή τιμή διεκδικούν ποιότητα και αντοχή των παρόμοιων αυθεντικών, που όμως προσφέρονται σε πολύ υψηλότερη τιμή. Όμως, δεν μπορεί ένα χειροποίητο χαλί “Gabbeh” φτιαγμένο στο Μπαγκλαντές ή στο Βιετνάμ ή στην καλύτερη περίπτωση στην Ινδία, να είναι ισάξιο με ένα αυθεντικό χειροποίητο χαλί “Gabbeh” χωρίς εμπλοκή χημείας και χωρίς χρησιμοποίηση βιομηχανικών νήματων. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει σύγκριση ούτε αξίας, ούτε ποιότητας, ούτε τιμής με ένα αποδεδειγμένα απόλυτα organic χειροποίητο χαλί, φτιαγμένο εντελώς παραδοσιακά, με υψηλό κόστος, από τους γηγενείς νομάδες που ζουν περιπλανώμενοι στις ερήμους της Νότιας Περσίας. Ούτε αντίστοιχα μια Bokhara Pakistan, να είναι η ίδια με την original Bokhara του Ουζμπεκιστάν, ή ακόμα με τις original από πρόσφυγες στην Περσία ή στο Αφγανιστάν.

Η Bokhara Pakistan ως παράδειγμα το εμπορικό χειροποίητο χαλί, με την προσιτή τιμή, την ευρύτατη αποδοχή και τελικά την μεγαλύτερη ζήτηση στην Ελλάδα, είναι το χαλί, που εκπέμπει μια ξεχωριστή πολυτέλεια, κι έτσι δεν προορίζεται για συχνή ή σκληρή χρήση. Πέρα από την ευαισθησία στο ξήλωμα του ρελιού (το οποίο προκαλείται εύκολα με το άγγιγμα οποιουδήποτε μικρού “γρέζου”, που δεν έχει αποχωριστεί από τα υποδήματά μας) είναι ένα απλό μονόκομπο λεπτό χειροποίητο χαλί, που φτιάχνεται στο Πακιστάν για μικρότερο κόστος, αλλά με αξιοπιστία και συνήθως με σχολαστική επιμέλεια. Όμως, με επιπλέον επιβαρυντική για την αντοχή του, την ιδιαίτερα επίπονη και χρονοβόρα επεξεργασία της γυαλάδας του, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να έχει τις ισχυρές αντοχές ενός οποιουδήποτε άλλου χειροποίητου και μάλιστα αυθεντικού ακόμα και νομάδικου.

Τελικά, η Bokhara Pakistan, παρά την πολυτελή και αστραφτερή εμφάνισή της, (σε αντίθεση με τις αυθεντικές και απόλυτα ανθεκτικές) είναι λιγότερο ανθεκτική στην μακρά και ενδεχόμενη σκληρή χρήση, συγκρινόμενη γενικώς με όλα τα άλλα χειροποίητα, αυθεντικά και μη. Η πλήρης απάλειψη αυτής της ιδιαιτερότητας, προυποθέτει προσεκτική χρήση ενώ παράλληλα απαιτείται περισσή περιποίηση για την τακτή συντήρησή της. Σε αυτή την βάση, της προσεκτικής χρήσης και της τακτής συντήρησης, μια Bokhara Pakistan, διατηρείται κληροδοτούμενη για πολλές γενιές σε συνεχή και σταθερή άψογη κατάσταση, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Το γεγονός αυτό, αποδεικνύεται από την εκφρασμένη εμπειρία των περισσοτέρων από τις δεκάδες χιλιάδες πελάτες, που την αγόρασαν. Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν αυτή την οικονομικά προσιτή κατηγορία χειροποίητων, χωρίς προβλήματα, αφού με την συγκεκριμένη Bokhara Pakistan αναβαθμίζουν εκ του ασφαλούς, ποιοτικά την διακόσμηση του σπιτιούς τους.

Αν και η Bokhara Pakistan αποτελεί μια ξεχωριστή περίπτωση, με διεθνώς προσιτή τιμή, στα κάθε είδους αυθεντικά, όσο πιο “delicate” στην χρήση και κατ’ επέκταση στην συντήρησή του είναι ένα χειροποίητο χαλί, τόσο ανώτερη είναι η ποιότητα και επιβεβαιωμένη η αυθεντικότητά του. Δηλαδή, κάθε αυθεντικό χειροποίητο αποτελεί από μόνο του μια ξεχωριστή κατηγορία που σημαίνει ότι χρειάζεται διαφορετικό τρόπο “επέμβασης”. Γι' αυτό το λόγο συστήνουμε επαγγελματία ταπητοκαθαριστή ειδικευμένο στα χειροποίητα, με την προϋπόθεση να υπάρχει προηγουμένως η ρητή διαβεβαίωση ότι το χαλί σας θα καθαρισθεί χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολλές φορές η τεχνική απειρία και η επαγγελματική ανεπάρκεια καλύπτονται εκ των υστέρων από τη φθηνή και εύκολη δικαιολογία του ότι "φταίει το χαλί". Κανένα χειροποίητο χαλί και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να είναι "υπεύθυνο" για τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τον μη ενδεδειγμένο καθαρισμό. Αν δε βρείτε τον κατάλληλο τεχνίτη καθαρισμού χειροποίητων χαλιών, με αξιόπιστη διαβεβαίωση, τότε αποτανθείτε σε εμάς. Θα σας λύσουμε το πρόβλημα.

Όλες οι προσπάθειές μας, κατατείνουν στην πλήρη ικανοποίηση και απόλυτο σεβασμό στα χρήματα του κάθε πελάτη, τόσο κατά την αγορά όσο και στην αποκατάσταση από ενδεχόμενο “ατύχημα”.  Η προσεκτική χρήση και στην βάση αυτής η περιποίηση και η φροντίδα ενός αυθεντικού χειροποίητου, προσδιορίζει και εξασφαλίζει την αντοχή και την χρηστικότητά του για ΑΙΩΝΕΣ.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ : Ο "ΑΙΩΝ 1922" δηλώνει ότι όλες αυτές οι αναφορές αποτελούν γενικές ενδεικτικές συμβουλές φροντίδας χαλιών, χωρίς καμία ευθύνη, αφού η εφαρμογή τους σχετίζεται απόλυτα με κάθε συγκεκριμένο χειροποίητο χαλί & τις ιδιαιτερότητές του, αλλά & την ιδιοσυστασία των κατά περίπτωση υλικών & εργασίας.

Ο ΑΙΩΝ1922 διαθέτει ειδικό τμήμα “After Sales Service”, τηλέφωνο 210 3000500 (10:00 – 16:00, εκτός Σαββάτου), που είναι το μόνο αποκλειστικά αρμόδιο για οποιαδήποτε θέμα ενδεχομένως προκύψει μετά την αγορά. Το τμήμα After Sales Service και τα ανάλογα άρθρα στην ιστοσελίδα μας, είναι τα μοναδικά υπεύθυνα για γραπτές συμβουλές και οδηγίες σχετικά με τα αγορασθέντα χαλιά. Κάθε επίκληση προφορικών συμβουλών ή διαβεβαιώσεων από οποιονδήποτε και αν προέρχονται, θεωρείται ανυπόστατη και δεν δεσμεύουν την εταιρεία.

Για να έχετε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση, μην περιορίζεστε μόνο σε αυτό το άρθρο. Ανατρέξτε σε όλα τα άρθρα που αναφέρονται σε συμβουλές φροντίδας. Μόνο έτσι θα έχετε μια αποτελεσματική γνώση της φροντίδας των χειροποίητων χαλιών.

 

 


Καταστήματα

Καταστήματα

(Έναντι "ΥΓΕΙΑ")
210-6231300
kifisias@aion1922.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 20:00
Τρ. 10:00 - 20:00
Τε. 10:00 - 20:00
Πέ. 10:00 - 20:00
Πα. 10:00 - 20:00
Σά. 10:00 - 18:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
(και Αθανασίου Διάκου)
210-9703432
poseidonos@aion1922.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 20:00
Τρ. 10:00 - 20:00
Τε. 10:00 - 20:00
Πέ. 10:00 - 20:00
Πα. 10:00 - 20:00
Σά. 10:00 - 18:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
Καλέστε μας δωρεάν στο 800-11-1922-0, για οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από τα χαλιά!
custserv@aion1922.com
After Sales Service
210 3000500 (10:00 - 16:00), εκτός Σαββάτου
Copyright © 2018 Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922
 

Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922: Ο κόσμος της πιστοποιημένης ποιότητας στα χειροποίητα χαλιά και κιλίμια. 

Η μεγαλύτερη και πληρέστερη συλλογή αυθεντικών χαλιών στην Ευρώπη. Χαλιά σε άπειρα σχέδια, χρώματα, αλλά κα σε κάθε πιθανή και απίθανη διάσταση.
 
Καταστήματα χαλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χιλιάδες αυθεντικά χαλιά ΑΙΩΝ 1922!

 

Επισκέπτες All Time

6246438
Τώρα OnLine: 566