Πολλές φορές, η "προχωρημένη" ή ενδεχομένως ανατρεπτική έμπνευση του Αρχιτέκτονα ή Interior Designer, οδηγεί σε επιλογές που δεν είναι εφικτή η υλοποίησή τους. Κι αυτό, για τον απλούστατο λόγο, ότι λογικά δεν μπορεί να υπάρχει μέχρι την συγκεκριμένη στιγμή στην παραγωγή ή στο εμπόριο κάτι αντίστοιχο, κάτι που παρ' όλα αυτά ο ΑΙΩΝ1922 το αναλαμβάνει υπεύθυνα. Όμως, αυτές οι "avant garde" επιλογές προσδίδουν εκείνο το ξεχωριστό, το “non ordinary”, που θα προβάλει μια διαφορετικότητα, ενώ θα αναβαθμίζει την καλαισθητική του χώρου, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ανάλογο status symbol για τους κατοικούντες.

Ο ΑΙΩΝ1922 με τις απεριόριστες διεθνείς διασυνδέσεις του, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις "worldwide" deco collections είναι εξειδικευμένος και στη σχολαστικά άψογη εκτέλεση κάθε ειδικής παραγγελίας, όσο και περίεργη ή ακατόρθωτη μπορεί να δείχνει “εκ πρώτης όψεως”. Αναλαμβάνουμε παραγγελίες για χαλιά με οποιαδήποτε καταγωγή, "from around the globe". Και με βάση την πολύχρονη γνώση και εμπειρία μας, είναι φυσικό να διαθέτουμε την δύναμη και την ικανότητα να τις εκτελούμε επακριβώς και με σχολαστική επιμέλεια σύμφωνα με την επιθυμία του κάθε πελάτη σε σχέση με την ποιότητα, την διάσταση, το χρώμα ή το σχέδιο.

Έτσι ακριβώς συνέβει, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είμασταν πίσω από την εκτέλεση και παράδοση σε δημόσιο κτίριο του Dubai ενός τεράστιου χειροποίητου χαλιού, που κατασκευάστηκε με τις οδηγίες του Άγγλου αρχιτέκτονα υπεύθυνου του έργου, και ήταν επιφανείας σχεδόν 100 τετραγωνικών μέτρων. Χρειάστηκαν ειδικές καινοτόμες εφαρμογές για την μεταφορά του και την άψογη τοποθέτηση στο πάτωμα, ξεπερνώντας άπειρα εμπόδια και δυσκολίες. Ήταν μια τεράστια επιτυχία, τόσο στην κατασκευή αυτού του χαλιού ειδικής παραγγελίας, αλλά και στους έξυπνους και καινοτόμους τρόπους, που εφαρμόστηκαν για την πρωτοφανή μεταφορά και τοποθέτηση ενός τόσο υπερμεγέθους και υπέρβαρου χειροποίητου χαλιού.

Η απόλυτη ευχέρειά μας στην υλοποίηση κάθε πιθανής ή απίθανης παραγγελίας σε χειροποίητα χαλιά "from around the globe" με βάση το κλασικό "sur mesure" μας καθιστά ακούσια, τους πρωτοπόρους στις αντίστοιχες πολιτισμικές συσχετίσεις και πολιτιστικές συναρτήσεις, μεταξύ ανατολικού και δυτικού τρόπου σκέψης και αντίληψης. Μέσα από τα projects και τις ιδιόρρυθμες παραγγελίες, (πολλές φορές στα όρια της ουτοπίας), συνεισφέρουμε στην διασταύρωση της "Art and Design" με την "Culture and Nature", με εμπλοκή και ανάμειξη Ανατολής και Δύσης. Όσο διαδίδεται αυτό το "κίνημα" με δυσδιάκριτη την illussion από την πραγματικότητα, εμφανίζεται η εξέλιξή τους σε "Arch and Traditional Design" και σε ''Art and Culture from Nature". Έτσι, αναπόφευκτα προκύπτει μια πρωτοφανής σύνθεση και αναμόχλευση της διαφορετικότητας, στην παράδοση, στην θρησκεία, στον πολιτισμό, στην έμπνευση και στην τέχνη στηριγμένη όμως πάντοτε, αποκλειστικά στην φύση και στην υπηρεσία της ανανεωμένης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο ΑΙΩΝ1922 έχει αποκτήσει "οικογενειακές" σχέσεις, μέσα από τα πολλά χρόνια συνεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή από εκείνους που ασχολούνται με την ethnic art στο Περού ή στην Χιλή, ή με εκείνους που συντηρούν την folclore του Καυκάσου ή με τους νομάδες της Ασίας και την αριστοτεχνία τους ή τους Βερβέρους της Σαχάρας με το αποτύπωμα της ερήμου στις δημιουργίες τους, μέχρι στον αντίποδά τους, με τα επώνυμα υψηλής στάθμης εργαστήρια χειροποίητων χαλιών στην Περσία, στο Κασμίρ, στο Θιβέτ, στο Νεπάλ κ.λ.π. Με βάση αυτή την παγκόσμια πλατφόρμα είναι αυτονόητο, ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε, ακόμα και εντελώς απρόβλεπτη ή περίεργη παραγγελία, με αξιοπιστία, τόσο στην ποιοτική εκτέλεση, όσο και στην χρονική συνέπεια των αναγκών του κάθε project. Επιπλέον, ο τελικός πελάτης αν το επιθυμεί, μπορεί να έχει ένα μοναδικό χειροποίητο χαλί, που να απεικονίζει (σαν ακραίο παράδειγμα) ακόμα και όλη την οικογένειά του (όπως ακριβώς μια φωτογραφία) και να το τοποθετήσει είτε στο σαλόνι του είτε στον τοίχο, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, όχι μικρότερη από εκείνη του πίνακα ενός επώνυμου ζωγράφου. Είναι φυσικό, ότι μπορεί να αναπαραχθεί επακριβώς σε χαλί και κάθε φημισμένος ζωγραφικός πίνακας, εφόσον υπάρχουν οι νόμιμες προυποθέσεις. 

Άρα, μπορούμε να μετρήσουμε το χώρο μας και να ζητήσουμε ένα χαλί που μπορεί να είναι wall to wall ή μικρότερο. Και αυτό, σε οποιαδήποτε ποιότητα και σε οποιοδήποτε χρώμα μας αρέσει είτε κυκλοφορεί είτε όχι στην αγορά των νημάτων. Μπορούμε να εκτελέσουμε την κατασκευή ενός χειροποίητου χαλιού με οποιοδήποτε σχέδιο, με οποιαδήποτε χρώματα, σε οποιαδήποτε διάσταση και σε οποιαδήποτε ποιότητα, ακολουθώντας την οποιαδήποτε τεχνική μας ζητηθεί. Η “αιώνια” γνώση και εμπειρία μας, εγγυάται μοναδικά την σχολαστική και άψογη εκτέλεση κάθε επιθυμίας ακόμα και της πιο απίθανης ή περίεργης ή ενδεχομένως και σουρεαλιστικής. Επίσης, κάθε νέας ιδέας, στην οποία θα είμαστε οι πρώτοι, οι τολμηροί, που αποκλειστικά θα έχουμε την δύναμη και την ικανότητα να αποπειραθούμε την εκτέλεσή της και σίγουρα, εντελώς σίγουρα, θα ανταποκριθούμε με επιτυχία, προσφέροντας πρώτοι με καινοτομία ένα άριστο αποτέλεσμα, μια εύστοχη απάντηση στην όποια πρόκληση.

Αγοράζοντας ένα χειροποίητο χαλί

Η αγορά ενός χειροποίητου χαλιού, είναι μια σοβαρή υπόθεση. Το χειροποίητο χαλί, δεν παύει να είναι ένα χρηστικό αντικείμενο διακόσμησης και κοινωνικού status, αλλά, και να αποτελεί ταυτόχρονα και μια επένδυση, που συχνά κληροδοτείται στην επόμενη γενιά, καθώς η μακροχρόνια χρήση δεν υποβαθμίζει, αλλά αντίθετα, μεγαλώνει την αξία ενός αξιόλογου χειροποίητου χαλιού. Συλλεκτικά χαλιά, ή χαλιά αντίκες, αποκτούν με το πέρασμα των χρόνων, όλο και μεγαλύτερη αξία, αντίστοιχα, με αντικείμενα συλλεκτικά και άλλα είδη τέχνης.

(από δημοσίευμα περιοδικού τύπου)

Η αγορά του χειροποίητου χαλιού, μπορεί να αποδειχτεί πρόκληση ακόμα και για τον πιο αφοσιωμένο συλλέκτη, κι αυτό, γιατί μπορεί να κρύβει κινδύνους και μυστικά που μόνο ένας πλήρως καταρτισμένος γνώστης μπορεί να αποκρυπτογραφήσει. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει κανείς να εξετάσει πριν καταλήξει στο κατάλληλο χαλί για το χώρο που επιθυμεί να «ντύσει», τόσο αντικειμενικές, όσο και υποκειμενικές. Το απώτατο κριτήριο όταν επιλέγει κανείς ένα χειροποίητο χαλί, αποτελεί σαφώς η ποιότητα και η αυθεντικότητα, αφού ένα χαλί μηχανής στερείται τόσο τη μοναδικότητα, όσο και την καλλιτεχνική «αύρα» των πρωτότυπων χειροποίητων χαλιών, όπου διοχετεύεται η πείρα και η παράδοση πολλών αιώνων ταπητουργίας.

(από δημοσίευμα περιοδικού τύπου)

Είναι ένα λαϊκό έργο τέχνης με ιστορία αιώνων, από ξεχωριστή κουλτούρα, σε άμεση συνάρτηση με τη θρησκεία, γεννήθηκε στην Ανατολή και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί στοιχείο πνευματικής ανάτασης αλλά και επένδυσης για εκείνον που το αποκτά. Θεωρείται χρήσιμη η γενική ανάπτυξη της εξέλιξης και των εφαρμογών του που ακολουθεί:

(από δημοσίευμα περιοδικού τύπου)

Τα χειροποίητα χαλιά αξιολογούνται από τρία βασικά χαρακτηριστικά:

α) την καταγωγή τους, β) τον όγκο της εργασίας που απαιτήθηκε για να γίνουν και γ) την μεγάλη ή μικρή ποσοτική προσφορά στην αγορά του συγκεκριμένου τύπου
Η αυθεντικότητα, η σπανιότητα και η παλαιότητα είναι τρεις άλλες παράμετροι που συντάσσονται με τα τρία βασικά χαρακτηριστικά. Σημαντικότερο όμως από όλα τα παραπάνω είναι το «διάλεγμα» στις πόλεις παραγωγής χαλί-χαλί από τους experts της επιχείρησης που τα εισάγει. 

Περιεχόμενα: Οδηγός Αγοράς Χαλιών

Καταστήματα

Καταστήματα

(Έναντι "ΥΓΕΙΑ")
210-6231300
kifisias@aion1922.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 20:00
Τρ. 10:00 - 20:00
Τε. 10:00 - 20:00
Πέ. 10:00 - 20:00
Πα. 10:00 - 20:00
Σά. 10:00 - 18:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
(και Αθανασίου Διάκου)
210-9703432
poseidonos@aion1922.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 20:00
Τρ. 10:00 - 20:00
Τε. 10:00 - 20:00
Πέ. 10:00 - 20:00
Πα. 10:00 - 20:00
Σά. 10:00 - 18:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
Καλέστε μας δωρεάν στο 800-11-1922-0, για οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από τα χαλιά!
custserv@aion1922.com
After Sales Service
210 3000500 (10:00 - 16:00), εκτός Σαββάτου
Copyright © 2018 Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922
 

Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922: Ο κόσμος της πιστοποιημένης ποιότητας στα χειροποίητα χαλιά και κιλίμια. 

Η μεγαλύτερη και πληρέστερη συλλογή αυθεντικών χαλιών στην Ευρώπη. Χαλιά σε άπειρα σχέδια, χρώματα, αλλά κα σε κάθε πιθανή και απίθανη διάσταση.
 
Καταστήματα χαλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χιλιάδες αυθεντικά χαλιά ΑΙΩΝ 1922!

 

Επισκέπτες All Time

6245137
Τώρα OnLine: 591