Ο ΑΙΩΝ1922 παρουσιάζει μια νέα πρωτοποριακή ιδέα, που ξεκίνησε πριν από πολλά χρόνια για έπιπλα και άλλες κατασκευές, ως “do it yourself”. Από τώρα και στο μέλλον ο ΑΙΩΝ1922, θα εφαρμόσει την εξέλιξη αυτής της ιδέας του “do it yourself”, με απόλυτη αξιοπιστία στα χειροποίητα χαλιά. Το “Create it yourself” είναι ακριβώς η εξέλιξή του. Είναι εξέλιξη, γιατί όπως ένα έπιπλο ή μια κατασκευή, το σημαντικό δεν είναι να κόψεις τα ξύλα και να τα καρφώσεις, αλλά πρωτίστως να σχεδιάσεις, να δημιουργήσεις και μετά απλά να εκτελέσεις πρακτικά με βάση τον σχεδιασμό. Ο σχεδιασμός απαιτεί σύλληψη, είναι ιδέα, δημιουργία, που λίγοι έχουν την ικανότητα για αυτό. Κατά συνέπεια την εκτέλεση (κόψιμο, κάρφωμα) θα μπορούσαμε να την θεωρήσουμε λιγότερο σημαντική. Το “Create it yourself” είναι μια εξέλιξη ουσιαστικά της υπηρεσίας που ήδη έχουμε: “Χειροποίητα χαλιά στα μέτρα σας” from around the globe ή “απλοελληνικά” custom made ή tailored made.

Εσείς, οι πελάτες, διαλέγετε, τα χρώματα, το υλικό, τα σχέδια, την διάσταση, την μέθοδο, την μορφή που θέλετε να δημιουργήσετε το δικό σας χαλί στα δικά σας “μέτρα”. Θα προσαρμόσετε το χειροποίητο χαλί ανάλογα με το χώρο σας, σε συνδυασμό με τα έπιπλά σας, σε αρμονία με την γενική διακόσμησή σας, που θα ταιριάζει στην δική σας καλαισθητική, που ουσιαστικά θα είναι εκείνη που προσεγγίζει συναισθηματικά το δικό σας χειροποίητο χαλί. Γιατί το χειροποίητο χαλί είναι δικό σας δημιούργημα, εσείς το φτιάξατε και του δώσατε την μορφή που θέλετε.

Εμείς, έχουμε στην διάθεσή σας, μια μεγάλη γκάμα από σχέδια χαλιών, σε διάφορα μεγέθη, ένα μεγάλο χρωματολόγιο για να διαλέξετε εκείνο που θέλετε ή ακόμα και κάποιο άλλο χρώμα που δεν περιλαμβάνεται σε αυτό. Θα σας δίνετε η δυνατότητα να κάνετε τους δικούς σας προσωπικούς συνδυασμούς χρωμάτων. Επίσης, θα έχετε την ευχέρεια να διαλέξετε από διάφορα υποδείγματα διαφορετικών κατηγοριών ύφανσης, πυκνότητας κόμπων, υλικών, τελικού φινιρίσματος, γυαλάδας ή ματ, με κρόσια ή χωρίς, από μαλλί ή από ζωικό ή φυτικό μετάξι σε όποια ακόμα και περίεργη διάσταση σας ταιριάζει. Όλα αυτά που σας διαθέτουμε, αποτελούν για σας ένα πλήρες βοήθημα, για να σχεδιάσετε, να δημιουργήσετε το δικό σας χαλί του “tο create it yourself”.

Όπως στα έπιπλα ή στις κατασκευές του “do it yourself” αν αντίστοιχα το χαλί ήταν μηχανοποίητο, εσείς θα δίνατε τις προδιαγραφές, δηλαδή το σχέδιο, το χρώμα, την διάσταση και στην συνέχεια θα υφαίνονταν στην μηχανή. Μετά, θα ακολουθούσαν οι επεξεργασίες στο φινιριστήριο και θα ολοκληρώνονταν με τα “τελειώματα” σε ρέλια και κρόσια. Παρ’ όλο που θα κατασκευάζονταν σε ένα μηχάνημα, το χαλί θα ήταν το δικό σας χαλί. Εδώ, στα χειροποίητα χαλιά, χωρίς μηχανήματα, χωρίς ενέργεια, χωρίς χημεία, χωρίς συνθετικά νήματα, απόλυτα οικολογικά, θα το υφαίνει ένας παραδοσιακός υφάντης ή μια παραδοσιακή υφάντρα, ακολουθώντας επακριβώς όλες τις οδηγίες σας και θα σας παραδώσει ένα απόλυτα organic (βιολογικό) χειροποίητο χαλί, που θα κληροδοτήσετε στην επόμενη γενιά με περηφάνια και κύρος, αφού θα είναι το δικό σας χαλί και όχι ένα χαλί από την αγορά, έστω και χειροποίητο. Θα είναι χειροποίητο χαλί “create it yourself”.

Όταν το χαλί ετοιμαστεί, μαζί με το χαλί θα έχετε φωτογραφίες από τα διάφορα εξελικτικά στάδια της προοδευτικής ολοκλήρωσης κατά την διάρκεια των εργασιών, μαζί με εκείνη του υφάντη και των βοηθών του, καθώς και το όνομά του, το οποίο μπορεί να υφανθεί πάνω στο χαλί, αν δεν επιθυμείτε το δικό σας όνομα. Όλα αυτά, οι υποδείξεις σας, οι φωτογραφίες των διαφόρων φάσεων που περνά η ολοκλήρωσή του, οι φωτογραφίες των υφαντών με τους βοηθούς τους, θα αποτελούν την ιστορία του, μια ιστορία καταγεγραμμένη, ένα αναμνηστικό κειμήλιο, μεγάλης συναισθηματικής αξίας, τόσο για σας όσο και για τις επόμενες γενεές.

Το “create it yourself” σαν εξέλιξη του “Do it yourself”, είναι μια υπηρεσία με μεγάλες προσδοκίες, που ήδη κυριολεκτικά την “αγκαλιάζουν” Αρχιτέκτονες, Interior designers, και πελάτες κυρίως υψηλού επιπέδου, ανεξαρτήτως οικονομικής επιφάνειας, γιατί θέλουν να πρωτοτυπήσουν και να προβάλλουν έτσι την έφεσή τους για δημιουργία. Ο ΑΙΩΝ1922, με την μακρόχρονη εμπειρία και άριστη γνώση του χειροποίητου χαλιού, αποτελεί το μοναδικό αξιόπιστο συνεργάτη, για να εξασφαλισθεί χωρίς κανένα ρίσκο η σχολαστική εκτέλεση, και τελικά ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.

Πολλές φορές, η "προχωρημένη" ή ενδεχομένως ανατρεπτική έμπνευση του Αρχιτέκτονα ή Interior Designer, οδηγεί σε επιλογές που δεν είναι εφικτή η υλοποίησή τους. Κι αυτό, για τον απλούστατο λόγο, ότι λογικά δεν μπορεί να υπάρχει μέχρι την συγκεκριμένη στιγμή στην παραγωγή ή στο εμπόριο κάτι αντίστοιχο, κάτι που παρ' όλα αυτά ο ΑΙΩΝ1922 το αναλαμβάνει υπεύθυνα. Όμως, αυτές οι "avant garde" επιλογές προσδίδουν εκείνο το ξεχωριστό, το “non ordinary”, που θα προβάλει μια διαφορετικότητα, ενώ θα αναβαθμίζει την καλαισθητική του χώρου, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα ανάλογο status symbol για τους κατοικούντες.

Ο ΑΙΩΝ1922 με τις απεριόριστες διεθνείς διασυνδέσεις του, με πρωταγωνιστικό ρόλο στις "worldwide" deco collections είναι εξειδικευμένος και στη σχολαστικά άψογη εκτέλεση κάθε ειδικής παραγγελίας, όσο και περίεργη ή ακατόρθωτη μπορεί να δείχνει “εκ πρώτης όψεως”. Αναλαμβάνουμε παραγγελίες για χαλιά με οποιαδήποτε καταγωγή, "from around the globe". Και με βάση την πολύχρονη γνώση και εμπειρία μας, είναι φυσικό να διαθέτουμε την δύναμη και την ικανότητα να τις εκτελούμε επακριβώς και με σχολαστική επιμέλεια σύμφωνα με την επιθυμία του κάθε πελάτη σε σχέση με την ποιότητα, την διάσταση, το χρώμα ή το σχέδιο.

Έτσι ακριβώς συνέβει, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000, είμασταν πίσω από την εκτέλεση και παράδοση σε δημόσιο κτίριο του Dubai ενός τεράστιου χειροποίητου χαλιού, που κατασκευάστηκε με τις οδηγίες του Άγγλου αρχιτέκτονα υπεύθυνου του έργου, και ήταν επιφανείας σχεδόν 100 τετραγωνικών μέτρων. Χρειάστηκαν ειδικές καινοτόμες εφαρμογές για την μεταφορά του και την άψογη τοποθέτηση στο πάτωμα, ξεπερνώντας άπειρα εμπόδια και δυσκολίες. Ήταν μια τεράστια επιτυχία, τόσο στην κατασκευή αυτού του χαλιού ειδικής παραγγελίας, αλλά και στους έξυπνους και καινοτόμους τρόπους, που εφαρμόστηκαν για την πρωτοφανή μεταφορά και τοποθέτηση ενός τόσο υπερμεγέθους και υπέρβαρου χειροποίητου χαλιού.

Η απόλυτη ευχέρειά μας στην υλοποίηση κάθε πιθανής ή απίθανης παραγγελίας σε χειροποίητα χαλιά "from around the globe" με βάση το κλασικό "sur mesure" μας καθιστά ακούσια, τους πρωτοπόρους στις αντίστοιχες πολιτισμικές συσχετίσεις και πολιτιστικές συναρτήσεις, μεταξύ ανατολικού και δυτικού τρόπου σκέψης και αντίληψης. Μέσα από τα projects και τις ιδιόρρυθμες παραγγελίες, (πολλές φορές στα όρια της ουτοπίας), συνεισφέρουμε στην διασταύρωση της "Art and Design" με την "Culture and Nature", με εμπλοκή και ανάμειξη Ανατολής και Δύσης. Όσο διαδίδεται αυτό το "κίνημα" με δυσδιάκριτη την illussion από την πραγματικότητα, εμφανίζεται η εξέλιξή τους σε "Arch and Traditional Design" και σε ''Art and Culture from Nature". Έτσι, αναπόφευκτα προκύπτει μια πρωτοφανής σύνθεση και αναμόχλευση της διαφορετικότητας, στην παράδοση, στην θρησκεία, στον πολιτισμό, στην έμπνευση και στην τέχνη στηριγμένη όμως πάντοτε, αποκλειστικά στην φύση και στην υπηρεσία της ανανεωμένης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Ο ΑΙΩΝ1922 έχει αποκτήσει "οικογενειακές" σχέσεις, μέσα από τα πολλά χρόνια συνεργασιών σε παγκόσμιο επίπεδο, δηλαδή από εκείνους που ασχολούνται με την ethnic art στο Περού ή στην Χιλή, ή με εκείνους που συντηρούν την folclore του Καυκάσου ή με τους νομάδες της Ασίας και την αριστοτεχνία τους ή τους Βερβέρους της Σαχάρας με το αποτύπωμα της ερήμου στις δημιουργίες τους, μέχρι στον αντίποδά τους, με τα επώνυμα υψηλής στάθμης εργαστήρια χειροποίητων χαλιών στην Περσία, στο Κασμίρ, στο Θιβέτ, στο Νεπάλ κ.λ.π. Με βάση αυτή την παγκόσμια πλατφόρμα είναι αυτονόητο, ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε, ακόμα και εντελώς απρόβλεπτη ή περίεργη παραγγελία, με αξιοπιστία, τόσο στην ποιοτική εκτέλεση, όσο και στην χρονική συνέπεια των αναγκών του κάθε project. Επιπλέον, ο τελικός πελάτης αν το επιθυμεί, μπορεί να έχει ένα μοναδικό χειροποίητο χαλί, που να απεικονίζει (σαν ακραίο παράδειγμα) ακόμα και όλη την οικογένειά του (όπως ακριβώς μια φωτογραφία) και να το τοποθετήσει είτε στο σαλόνι του είτε στον τοίχο, προσδίδοντας μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική αξία, όχι μικρότερη από εκείνη του πίνακα ενός επώνυμου ζωγράφου. Είναι φυσικό, ότι μπορεί να αναπαραχθεί επακριβώς σε χαλί και κάθε φημισμένος ζωγραφικός πίνακας, εφόσον υπάρχουν οι νόμιμες προυποθέσεις. 

Άρα, μπορούμε να μετρήσουμε το χώρο μας και να ζητήσουμε ένα χαλί που μπορεί να είναι wall to wall ή μικρότερο. Και αυτό, σε οποιαδήποτε ποιότητα και σε οποιοδήποτε χρώμα μας αρέσει είτε κυκλοφορεί είτε όχι στην αγορά των νημάτων. Μπορούμε να εκτελέσουμε την κατασκευή ενός χειροποίητου χαλιού με οποιοδήποτε σχέδιο, με οποιαδήποτε χρώματα, σε οποιαδήποτε διάσταση και σε οποιαδήποτε ποιότητα, ακολουθώντας την οποιαδήποτε τεχνική μας ζητηθεί. Η “αιώνια” γνώση και εμπειρία μας, εγγυάται μοναδικά την σχολαστική και άψογη εκτέλεση κάθε επιθυμίας ακόμα και της πιο απίθανης ή περίεργης ή ενδεχομένως και σουρεαλιστικής. Επίσης, κάθε νέας ιδέας, στην οποία θα είμαστε οι πρώτοι, οι τολμηροί, που αποκλειστικά θα έχουμε την δύναμη και την ικανότητα να αποπειραθούμε την εκτέλεσή της και σίγουρα, εντελώς σίγουρα, θα ανταποκριθούμε με επιτυχία, προσφέροντας πρώτοι με καινοτομία ένα άριστο αποτέλεσμα, μια εύστοχη απάντηση στην όποια πρόκληση.

Αγοράζοντας ένα χειροποίητο χαλί

Η αγορά ενός χειροποίητου χαλιού, είναι μια σοβαρή υπόθεση. Το χειροποίητο χαλί, δεν παύει να είναι ένα χρηστικό αντικείμενο διακόσμησης και κοινωνικού status, αλλά, και να αποτελεί ταυτόχρονα και μια επένδυση, που συχνά κληροδοτείται στην επόμενη γενιά, καθώς η μακροχρόνια χρήση δεν υποβαθμίζει, αλλά αντίθετα, μεγαλώνει την αξία ενός αξιόλογου χειροποίητου χαλιού. Συλλεκτικά χαλιά, ή χαλιά αντίκες, αποκτούν με το πέρασμα των χρόνων, όλο και μεγαλύτερη αξία, αντίστοιχα, με αντικείμενα συλλεκτικά και άλλα είδη τέχνης.

(από δημοσίευμα περιοδικού τύπου)

Η αγορά του χειροποίητου χαλιού, μπορεί να αποδειχτεί πρόκληση ακόμα και για τον πιο αφοσιωμένο συλλέκτη, κι αυτό, γιατί μπορεί να κρύβει κινδύνους και μυστικά που μόνο ένας πλήρως καταρτισμένος γνώστης μπορεί να αποκρυπτογραφήσει. Υπάρχουν πολλές παράμετροι που πρέπει κανείς να εξετάσει πριν καταλήξει στο κατάλληλο χαλί για το χώρο που επιθυμεί να «ντύσει», τόσο αντικειμενικές, όσο και υποκειμενικές. Το απώτατο κριτήριο όταν επιλέγει κανείς ένα χειροποίητο χαλί, αποτελεί σαφώς η ποιότητα και η αυθεντικότητα, αφού ένα χαλί μηχανής στερείται τόσο τη μοναδικότητα, όσο και την καλλιτεχνική «αύρα» των πρωτότυπων χειροποίητων χαλιών, όπου διοχετεύεται η πείρα και η παράδοση πολλών αιώνων ταπητουργίας.

(από δημοσίευμα περιοδικού τύπου)

Είναι ένα λαϊκό έργο τέχνης με ιστορία αιώνων, από ξεχωριστή κουλτούρα, σε άμεση συνάρτηση με τη θρησκεία, γεννήθηκε στην Ανατολή και διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί στοιχείο πνευματικής ανάτασης αλλά και επένδυσης για εκείνον που το αποκτά. Θεωρείται χρήσιμη η γενική ανάπτυξη της εξέλιξης και των εφαρμογών του που ακολουθεί:

Περιεχόμενα: Οδηγός Αγοράς Χαλιών

Καταστήματα

Καταστήματα

(Έναντι "ΥΓΕΙΑ")
210-6231300
kifisias@aion1922.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 18:00
Τρ. 10:00 - 18:00
Τε. 10:00 - 18:00
Πέ. 10:00 - 18:00
Πα. 10:00 - 18:00
Σά. 10:00 - 18:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
(και Αθανασίου Διάκου)
210-9703432
poseidonos@aion1922.com
Ωράριο λειτουργίας:
Δε. 10:00 - 18:00
Τρ. 10:00 - 18:00
Τε. 10:00 - 18:00
Πέ. 10:00 - 18:00
Πα. 10:00 - 18:00
Σά. 10:00 - 18:00
Χάρτης Περιοχής και Οδηγίες
Καλέστε μας δωρεάν στο 800-11-1922-0, για οποιαδήποτε πληροφορία γύρω από τα χαλιά!
custserv@aion1922.com
After Sales Service
210 3000500 (10:00 - 16:00), εκτός Σαββάτου
Copyright © 2018 Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922
 

Αυθεντικά Χειροποίητα Χαλιά ΑΙΩΝ 1922: Ο κόσμος της πιστοποιημένης ποιότητας στα χειροποίητα χαλιά και κιλίμια. 

Η μεγαλύτερη και πληρέστερη συλλογή αυθεντικών χαλιών στην Ευρώπη. Χαλιά σε άπειρα σχέδια, χρώματα, αλλά κα σε κάθε πιθανή και απίθανη διάσταση.
 
Καταστήματα χαλιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χιλιάδες αυθεντικά χαλιά ΑΙΩΝ 1922!

 

Επισκέπτες All Time

6288143
Τώρα OnLine: 496